torstai 20. huhtikuuta 2017

Pekka J Heikkilä jatkaa Lapin Sotaveteraanipiirin johdossa

Lapin Sotaveteraanipiirin Piirikokous valitsi 20.4.2017 pidetyssä kokouksessaan Pekka J Heikkilän Sodankylästä jatkamaan piirin puheenjohtajana.


Hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle seuraavalle kaksivuotiskaudelle:
- Matti Muranen Kemin Sotaveteraaniyhdistys
- Erkki Kiviniemi Kemijärven Sotaveteraaniyhdistys
- Juha Niemelä Muonion Sotaveteraaniyhdistys
- Aino Kulpakko Pelkosenniemen Sotaveteraaniyhdistys ja
- Veikko Kähkölä Tervolan Sotaveteraaniyhdistys

Ja hallituksessa jatkavat kaksivuotiskautensa toisen vuoden seuraavat henkilöt:
- Lauri Olli Inari-Ivalon Sotaveteraaniyhdistys
- Elsa Ryynänen Posion Sotaveteraaniyhdistys
- Arvi Räsänen Rovaniemen Sotaveteraaniyhdistys
- Tuomo Kilpimaa Savukosken Sotaveteraaniyhdistys ja
- Osmo Korkala Simon Sotaveteraaniyhdistys

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin hallituksen varapuheenjohtajaksi edelleen Arvi Räsänen Rovaniemeltä.

Piirikokous katsoi, että edellinen hallitus oli hoitanut tehtävänsä hyvin ja antoi luottamuksensa hallitukselle myöntämällä tili- ja vastuuvapauden tilivelvollisille.


Kokous hyväksyi myös niin talousarvion kuin toimintasuunnitelmankin vuodelle 2017. Alkanut kausi tulee olemaan paljon toimintaa sisältävä Suomen 100v sekä Suomen Sotaveteraaniliiton 60v juhlien vuoksi. Lapin alueen yhdistyksillä tulee olemaan velvoite mm. järjestää syksyllä liiton 60v juhlaan liittyen jokaiselle sankarihaudalle seppeleenlasku yhdessä alueensa koulujen nuorten kanssa. Lisäksi kullakin yhdistyksellä on kunniatehtävänä tavata jokainen yhdistyksensä veteraanijäsen ja viedä heille liiton lahjoittama pieni muistolahja. Ja viimeistään tässä vaiheessa tulee lopuillekin veteraaneille luovuttaa Villasukat Veteraaneille -projektin tuottamat villasukat. Toki niitä on jo jaettu ja tullaan pitkin kevättä jakamaan veteraaneillemme.

Yhdistyksillä yhdessä kuntien kanssa tulee olemaan myös suuri vastuu veteraaniasioiden hoitamisessa etenkin kotiin vietävien palvelujen kohdentamisessa apua tarvitseville. Valtiovaltahan on Suomen juhlavuoden kunniaksi kohdentanut huomattavasti enemmän rahaa kuin aiempina vuosina.

Kokouksessa piirin toiminnanjohtaja esitteli myös Lapin Sotaveteraanipiirin uudet kotisivut, jotka havaittiin hyviksi ja toimiviksi.